top of page

Over mij

 

Op 1 april 1974, begon ik als leerling-journalist op de redactie van dagblad De Gelderlander in Nijmegen. Daarna kwam ik via weekblad-uitgeverij Janssen Pers in Gennep en Omroep Brabant in Eindhoven bij de grote omroep in Hilversum terecht: als eindredacteur sport van NCRV-Radio en als verslaggever bij NOS Langs de Lijn. Sinds 1 mei 1994 ben ik free-lance journalist voor radio, televisie, internet en printed media. Klik hier voor mijn belangrijkste opdrachtgevers.

Van krant naar radio

 

Na een leerzame periode bij De Gelderlander en Janssen Pers heb ik de overstap gemaakt naar Omroep Brabant in Eindhoven. Daar heb ik ervaring opgedaan in alle facetten van het radio-maken: van interviewen, presenteren, regisseren tot eindredactie voeren.

In 1986 heb ik de overstap gemaakt van de regionale naar de landelijke omroep: eindredacteur en presentator van NCRV Zaterdagsport en presentator van Hier en Nu, de actualiteitenrubriek van de NCRV.
Daarnaast was ik ook actief voor het NOS-programma Langs de Lijn.

Klik hier voor info over
mijn fietshobby met het
040 Cycling Team!

Olympische Spelen en tv

 

Tot 2005 heb ik gewerkt voor het NOS-radioprogramma Langs de Lijn, als presentator van uitzendingen en als verslaggever van diverse sportevenementen. Verslag gedaan van Olympische Spelen in Seoel ('88), Barcelona en Albertville ('92), Atlanta ('96) en Sydney (2000). Ook van EK's en WK's Voetbal, WK Volleybal in Brazilië (1990), talrijke Europa Cup-wedstrijden en interlands. En duizenden voetbalwedstrijden.

 

Tussen 1993 en 2000 ook actief geweest voor Eurosport (commentaar bij voetbal- en atletiekwedstrijden), voor de abonnee-TV-zender FilmNet/Supersport (verslag gedaan van wedstrijden in de Bundesliga (Duitsland) en Primera Division (Spanje) en Premiership (Engeland). Tussen 1993 en 1996 als verslaggever gewerkt bij Studio Sport/Sportjournaal. Tot 2018 als freelancer ook als commentator bij ZiggoSport en Eurosport actief geweest. Sinds 2022 actief voor Viaplay als commentator bij hoofdklasse-hockeywedstrijden.

FC Utrecht.JPG
Magazines en voice-over

 

In de loop van de jaren voor veel magazines actief geweest, waaronder Ski Magazine, RodAction, Tennis Magazine, Excellent Magazine en Licht op Eindhoven.
Schrijf nog steeds voor FRITS Magazine, het Eindhovens Dagblad, Bicycle Magazine, Wintersport.nl en BergenBulletin.

Bovendien is mijn stem gebruikt in diverse commercials van Asics, Davilex, Douwe Egberts, Evers Glas, KPN, Sportsplaza, Alfa Romeo, PSV Verzekeringen en PK Runningshop. En op alle Jaar-DVD's van PSV vanaf 2005.

bottom of page